Home Kernwoorden Psalmen Belijdenis Zingen UitlegBoeken
 
 
Algemeen
Home
Vaker gestelde vragen
Doel psalmboek.nl
Helpt u mee?
Oproep
Contactformulier
Informatie
Digitaal schoolbord
Hauptwerk
Muzieksoftware
Capella review
Orgel
Sponsor Jongbloed
Psalmboek Apps
Mobiele Apps
Windows Phone App
iPhone en iPad
Windows 8 app
Android App
Enkele liederen
Een vaste Burcht
Verder kijken
Dossier Psalmen
Links
Bijbelstudie app
 

Digitaal schoolbord

Digitaal bord
Psalmboek.nl op digitaal bord. Foto RD, Henk Visser.

Wat is een digibord?

Een digitaal schoolbord is een groot bord dat gevoelig is voor aanrakingen. (touchscreen) Het bord staat in verbinding met een beamer en een computer. De beamer projecteert het beeld van de PC op het scherm. Doordat het scherm gevoelig is voor aanrakingen, kan het met de hand worden bediend. Ook kan er op het scherm worden geschreven met een speciale pen. Het digibord is namelijk over het algemeen een soort whiteboard.

Over het algemeen is op de computer ook speciale software geïnstalleerd. Die software activeert het bord en zorgt voor de aansturing zodra de computer wordt opgestart. Via de software wordt elk contact met het bord met stift of vinger omgezet in een muisklik of digitale markering.

Het grote verschil met een gewoon krijtbord is de mogelijkheid om alles wat je op een computerscherm kunt laten zien te projecteren op het digitale schoolbord. Dit betekent dat je in je lessen op een eenvoudige manier gebruik kunt maken van websites, software, filmpjes, muziekfragmenten, interactieve teksten, presentaties enz. Daarbij is het mogelijk om instructies die op het bord zijn gemaakt, op te slaan en later weer op te roepen.

Op deze manier is het mogelijk om een website als www.psalmboek.nl te gebruiken op het digitale bord. De leerkracht gaat naar de website, klikt op de gewenste psalm, start de melodie en de klas kan zingen!